Canalul Bega din Timisoara

Canalul Bega din Timisoara

Timisoara, jud. Timis

 

Orasul Timisoara este strabatut de Canalul Bega. Raul Bega izvoraste din Muntii Poiana Rusca si traverseaza Campia Banateana de la est la vest si se varsa in raul Tisa.

Timisoara a fost o zona mlastinoasa iar in anul 1728 se incepe constructia canalului Bega sub atenta supraveghere a contelui Florimund de Mercy.
 
In anul 1732 constructia Canalului Bega a fost finalizata, devenind primul canal navigabil din Romania si avand o lungime totala de 116 km ( 44 km in Romania si 72 de km in Serbia).

In trecut Canalul Bega a reprezentat calea principala de transport a marfurilor, dar si de calatori din Banat.
 
In prezent pe canalul Bega nu mai navigheaza vase mari ci doar amabarcatiuni de agrement, mici de 6-12 persoane.

Activitatea nautica e cea cu caracter sportiv – antrenamente si concursuri de canotaj si activitate de agrement, desfasurata de persoane particulare, cu ambarcatiuni proprii. Pentru agrement exista mai multe hidrobiciclete care pot fi inchiriate.
 Viziteaza cu familia sau prietenii Canalul Bega din Timisoara! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Timisoara.

Imagini pentru Canalul Bega din Timisoara

Alte obiective din judetul Timis

 • Ape minerale Buzias Ape minerale Buzias

  Buzias, Banat

    Fabricantul Jakob Muschong achizitioneaza in anul 1906 statiunea Buzias si va ramane in posesia familiei sale pana in anul 1948. In anul 1908 la expozitia de la Bratislava apele minerale Buzias primesc medalea de aur. In anul...

 • Muzeul pompierilor „Florian" din Jimbolia Muzeul pompierilor „Florian" din Jimbolia

  Jimbolia, Banat

    In anul 1993 la initiativa Asociatiei Pompierilor Civili FLORIAN Jimbolia si cu sprijinul Primariei orasului Jimbolia si a Muzeului Banatului Timisoara se infiinteaza Muzeul pompierilor „Florian" din Jimbolia. Muzeul...

 • Castelul Nopcsa (azi Spitalul de psihiatrie) Castelul Nopcsa (azi Spitalul de psihiatrie)

  Lugoj, Banat

  In apropierea oraselor Lugos si Buzias, in localitatea Zam se gaseste Castelul Nopcsa care in prezent a devenit spital de psihiatrie. Cladirea, cu arhitectura sobra, care in momentul actual necesita restaurare a apartinut clanului Nopcsa, familie...

»  Unitati favorite
Compara Share