Canalul Bega din Timisoara

Canalul Bega din Timisoara

Timisoara, jud. Timis

 

Orasul Timisoara este strabatut de Canalul Bega. Raul Bega izvoraste din Muntii Poiana Rusca si traverseaza Campia Banateana de la est la vest si se varsa in raul Tisa.

Timisoara a fost o zona mlastinoasa iar in anul 1728 se incepe constructia canalului Bega sub atenta supraveghere a contelui Florimund de Mercy.
 
In anul 1732 constructia Canalului Bega a fost finalizata, devenind primul canal navigabil din Romania si avand o lungime totala de 116 km ( 44 km in Romania si 72 de km in Serbia).

In trecut Canalul Bega a reprezentat calea principala de transport a marfurilor, dar si de calatori din Banat.
 
In prezent pe canalul Bega nu mai navigheaza vase mari ci doar amabarcatiuni de agrement, mici de 6-12 persoane.

Activitatea nautica e cea cu caracter sportiv – antrenamente si concursuri de canotaj si activitate de agrement, desfasurata de persoane particulare, cu ambarcatiuni proprii. Pentru agrement exista mai multe hidrobiciclete care pot fi inchiriate.
 Viziteaza cu familia sau prietenii Canalul Bega din Timisoara! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Timisoara.

Imagini pentru Canalul Bega din Timisoara

Alte obiective din judetul Timis

 • Parcul Buzias Parcul Buzias

  Buzias, Banat

    In orasul Buzias pe o suprafata de 20 de hectare se intinde un frumos parc, parcul Buzias. Este un parc dendrologic cu multe specii rare de copaci Aici atat locuitorii cat si turistii ce poate au beneficiat de oferte...

 • Manastire din Sag (Timiseni) Manastire din Sag (Timiseni)

  Sag, Banat

    Manastire din Sag (Timiseni) este o manastire de maici, cu hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” (29 august), situata la aproximativ 14 km de Timisoara, in localitatea Sag. Manastirea a fost ctitorita in...

 • Castelul Nako din Sannicolau Mare Castelul Nako din Sannicolau Mare

  Sannicolau Mare, Banat

    Turistii cazati la pensiuni, vile sau hoteluri din oras sau din zona se pot bucura de frumusetea oferita de  Castelul Nako de la Sannicolau Mare. In anul 1864 contele Nako Kalman construieste Castelul Nako din Sannicolau...

»  Unitati favorite
Compara Share