Canalul Bega din Timisoara

Canalul Bega din Timisoara

Timisoara, jud. Timis

 

Orasul Timisoara este strabatut de Canalul Bega. Raul Bega izvoraste din Muntii Poiana Rusca si traverseaza Campia Banateana de la est la vest si se varsa in raul Tisa.

Timisoara a fost o zona mlastinoasa iar in anul 1728 se incepe constructia canalului Bega sub atenta supraveghere a contelui Florimund de Mercy.
 
In anul 1732 constructia Canalului Bega a fost finalizata, devenind primul canal navigabil din Romania si avand o lungime totala de 116 km ( 44 km in Romania si 72 de km in Serbia).

In trecut Canalul Bega a reprezentat calea principala de transport a marfurilor, dar si de calatori din Banat.
 
In prezent pe canalul Bega nu mai navigheaza vase mari ci doar amabarcatiuni de agrement, mici de 6-12 persoane.

Activitatea nautica e cea cu caracter sportiv – antrenamente si concursuri de canotaj si activitate de agrement, desfasurata de persoane particulare, cu ambarcatiuni proprii. Pentru agrement exista mai multe hidrobiciclete care pot fi inchiriate.
 Viziteaza cu familia sau prietenii Canalul Bega din Timisoara! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Timisoara.

Imagini pentru Canalul Bega din Timisoara

Alte obiective din judetul Timis

 • Cartierele Iosefin si Elisabetin din Timisoara Cartierele Iosefin si Elisabetin din Timisoara

  Timisoara, Banat

    La sud vest de cartierul Cetate se gasesc cartierele Iosefin si Elisabetin. Pana in anul 1716 zona era nelocuita si nu exista nici o constructie. Primele constructii au fost ridicate in cartierul Elisabetin si este vorba de Capela...

 • Manastire din Sag (Timiseni) Manastire din Sag (Timiseni)

  Sag, Banat

    Manastire din Sag (Timiseni) este o manastire de maici, cu hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” (29 august), situata la aproximativ 14 km de Timisoara, in localitatea Sag. Manastirea a fost ctitorita in...

 • Muzeul pompierilor „Florian" din Jimbolia Muzeul pompierilor „Florian" din Jimbolia

  Jimbolia, Banat

    In anul 1993 la initiativa Asociatiei Pompierilor Civili FLORIAN Jimbolia si cu sprijinul Primariei orasului Jimbolia si a Muzeului Banatului Timisoara se infiinteaza Muzeul pompierilor „Florian" din Jimbolia. Muzeul...

»  Unitati favorite
Compara Share