Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Defileul Crisului Negru la Borz Defileul Crisului Negru la Borz

  Borz, Bihor

    Arie protejata, rezervatia naturala de tip mixt Defileul Crisului Negru la Borz cu o suprafata de 12 hectare este situata pe teritoriul administrativ al comunei Soimi, sat Borz, judetul Bihor. Defileul Crisului Negru la Borz ...

 • Cetatile Radesei Cetatile Radesei

  Pietroasa de Bihor, Crisana

    Pestera Cetatea Radesei este o strapungere hidrologica accesibila, cu o lungime de peste 260 m si o denivelare de 36 m si este situata la obarsia Somesului Cald. Pestera se gaseste in partea nordica a platoului carstic Padis,...

 • Poiana Ponor Poiana Ponor

  Padis, Apuseni

    In Muntii Apuseni, inconjurata de culmi inalte si partial impadurite se gaseste o depresiune inchisa numita Poiana Ponor, singura polie din Romania (are atat alimentarea cat si drenajul subteran pe canale carstice). Faptul cel mai...

»  Unitati favorite
Compara Share