Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Cascada Evantai Cascada Evantai

  Padis, Apuseni

    Cheile Galbenei reprezinta un important obiectiv turistic natural, ce face parte din zona  Parcului Natural Apuseni, recunoscut ca spatiu cu numeroase fenomene carstice impresionante, numeroase repezisuri si cascade datorate...

 • Biserica de lemn din Soimus Petreasa Biserica de lemn din Soimus Petreasa

  Remetea de Bihor, Apuseni

    Biserica de lemn din Soimus sau Biserica de lemn „Sf.Nicolae” din comuna Remetea, azi situata la hotarul dintre satele Petreasa si Soimus, este monument istoric, fiind construita in secolul al XVIII-lea (1752) de catre...

 • Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului

  Calacea, Banat

    Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Calacea are hramul Adormirea Maicii Domnului. Stilul arhitectural al bisericii e tip corabie, specific ardelenesc. In anul 1862 a fost construit turnul iar corpul bisericii este...

»  Unitati favorite
Compara Share