Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Izbuncul Galbenei Izbuncul Galbenei

  Padis, Apuseni

    Izbucul Galbenei este punctul in care iese la suprafata sub forma unui izvor panza de apa subterana din Pestera Cetatile Ponorului de fapt marea parte a debitului raurilor ce strabat Bazinul inchis Padis – Cetatile Ponorului,...

 • Valea Sighistelului Valea Sighistelului

  Campani, Bihor

    Valea Sighistelului este o arie protejata de interes national, o rezervatie naturala de tip mixt situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Campani Rezervatia naturala are o suprafata de 412,60 ha si este...

 • Biserica de lemn din Soimus Petreasa Biserica de lemn din Soimus Petreasa

  Remetea de Bihor, Apuseni

    Biserica de lemn din Soimus sau Biserica de lemn „Sf.Nicolae” din comuna Remetea, azi situata la hotarul dintre satele Petreasa si Soimus, este monument istoric, fiind construita in secolul al XVIII-lea (1752) de catre...

»  Unitati favorite
Compara Share