Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Muzeul de Etnografie Aurel Flutur Muzeul de Etnografie Aurel Flutur

  Chiscau, Apuseni

  Chiscau este o localitate in judetul Bihor, Crisana, Romania. Localitatea este situata la poalele Muntilor Bihorului, fiind strabatuta de raul Craiasa. Toponimia numelui vine din maghiara, insemnand micul cuptor (kiss=mic, koh=cuptor), fiind...

 • Defileul Crisului Negru la Borz Defileul Crisului Negru la Borz

  Borz, Bihor

    Arie protejata, rezervatia naturala de tip mixt Defileul Crisului Negru la Borz cu o suprafata de 12 hectare este situata pe teritoriul administrativ al comunei Soimi, sat Borz, judetul Bihor. Defileul Crisului Negru la Borz ...

 • Pietrele Galbenei Pietrele Galbenei

  Padis, Apuseni

    Pietrele Galbenei, monument al naturii, alcatuiesc o arie protejata, o rezervatie naturala de tip geologic, situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa. Piatra Galbenei (1.243 m) vazuta dinspre nord,...

»  Unitati favorite
Compara Share