Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Pestera Vadu Crisului Pestera Vadu Crisului

  Suncuius, Crisana

  In defileul Crisului Repede, turistii (veniti numai pentru drumetii, care stau cu cortul sau au cazare la una din pensiunile sau vilele din zona) ce au venit sa se relaxeze si sa se lase coplesiti de frumusetea naturii si de puterea acesteia...

 • Valea Boga Valea Boga

  Padis, Apuseni

    In bazinul Vaii Boga intalnim, strans grupate, nu mai putin de trei sectoare de ingustare si anume: Cheile Vaii Bulbuci, Cheile Vaii Oselu si Cheile Vaii Boga. Zona frumoasa si salbatica, plina de cascade si abrupturi, Valea Boga...

 • Biserica de lemn din Soimus Petreasa Biserica de lemn din Soimus Petreasa

  Remetea de Bihor, Apuseni

    Biserica de lemn din Soimus sau Biserica de lemn „Sf.Nicolae” din comuna Remetea, azi situata la hotarul dintre satele Petreasa si Soimus, este monument istoric, fiind construita in secolul al XVIII-lea (1752) de catre...

»  Unitati favorite
Compara Share