Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Manastirea Izbuc Manastirea Izbuc

  Alesd, Bihor

    Arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic cu o suprafata de aproximativ 14.4 ha, Izbucul intermitent de la Calugari sau Apa Momii, cum l-au numit localnicii, este situat la limita de sud a judetului Bihor, pe teritoriul...

 • Izvorul Minunilor Izvorul Minunilor

  Stana de Vale, Apuseni

    Statiunea Stana de Vale este amplasata la o altitudine de aproape 1100 m in Muntii Apuseni (Vladeasa), este complet izolata si inconjurata de munti. Principalul obiectiv turistic il reprezinta Izvorul Minunilor, despre care...

 • Cetatile Ponorului Cetatile Ponorului

  Padis, Apuseni

    Cetatile Ponorului este unul dintre cele mai mari complexe carstice din Romania, aflat in Muntii Apuseni, zona Padis, la capatul aval al Vaii Cetatilor, la 950 m altitudine. CetaĊ£ile Ponorului reprezinta fara indoiala cel mai...

»  Unitati favorite
Compara Share