Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Muntele Tapu Muntele Tapu

  Chiscau, Apuseni

    Muntele Tapu (1476 m) se gaseste in arealul Parcului Natural Apuseni. Sub muntele Tapu se gaseste Groapa Ruginoasa, ca ” o rana sapata in trupul muntelui” Groapa Ruginoasa este o arie protejata de interes...

 • Varful Boghii Varful Boghii

  Padis, Apuseni

    Varful Boghii (1.436 m), margineste in partea de nord-vest sesul Padis. Panta vestica a varfului, dupa o scurta coborare destul de lina prin padure de molid si frasin, este rupta, creand o prapastie adanca de peste 300 m formata din...

 • Manastirea Izbuc Manastirea Izbuc

  Alesd, Bihor

    Arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic cu o suprafata de aproximativ 14.4 ha, Izbucul intermitent de la Calugari sau Apa Momii, cum l-au numit localnicii, este situat la limita de sud a judetului Bihor, pe teritoriul...

»  Unitati favorite
Compara Share