Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Cascada Moara Dracului Cascada Moara Dracului

  Stana de Vale, Apuseni

    Cascada Moara Dracului este situata pe raul cu acelasi nume de pe versantul vestic al muntilor Vladeasa, in apropiere de varful Buteasa si lacul Floroiu, dar si in apropiere de Stana de Vale ┼či Valea Draganului. Cascada Moara...

 • Lumea Pierduta (platou carstic) Lumea Pierduta (platou carstic)

  Padis, Apuseni

    Lumea Pierduta (platou carstic) este o arie protejata de interes national, o rezervatie naturala de tip mixt, situat in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa. Rezervatia cu o suprafata de 39 ha, se...

 • Pietrele Boghii Pietrele Boghii

  Padis, Apuseni

    Arie protejata cu o suprafata de 38,40 ha Pietrele Boghii reprezinta o rezervatie naturala de tip mixt ce este situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa. Se afla in sud-estul judetului Bihor la...

»  Unitati favorite
Compara Share