Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Pestera Ursilor Pestera Ursilor

  Chiscau, Apuseni

  Chiscau este o localitate in judetul Bihor, Crisana, Romania. Localitatea este situata la poalele Muntilor Bihorului, fiind strabatuta de raul Craiasa. Toponimia numelui vine din maghiara, insemnand micul cuptor (kiss=mic, koh=cuptor), fiind...

 • Lacul Lesu Lacul Lesu

  Coada Lacului Lesu, Apuseni

    Lacul Lesu Ursului este un lac de acumulare situat langa localitatea Lesu pe Valea Iadului in Muntii Apuseni judetul Bihor. Este un lac de acumulare cu o suprafata de 148 hectare, volumul de apa realizat prin construirea barajului...

 • Saritoarea Bohodeiului Saritoarea Bohodeiului

  Pietroasa de Bihor, Crisana

    Saritoarea Bohodeiului este o arie protejata de interes national, o rezervatie naturala de tip mixt: geologica, forestiera si floristica inclusa in Parcul Natural Apuseni. Se afla amplasata la altitudinea de 1.350 m. Saritoarea...

»  Unitati favorite
Compara Share