Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Pietrele Boghii Pietrele Boghii

  Padis, Apuseni

    Arie protejata cu o suprafata de 38,40 ha Pietrele Boghii reprezinta o rezervatie naturala de tip mixt ce este situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa. Se afla in sud-estul judetului Bihor la...

 • Saritoarea Bohodeiului Saritoarea Bohodeiului

  Pietroasa de Bihor, Crisana

    Saritoarea Bohodeiului este o arie protejata de interes national, o rezervatie naturala de tip mixt: geologica, forestiera si floristica inclusa in Parcul Natural Apuseni. Se afla amplasata la altitudinea de 1.350 m. Saritoarea...

 • Avenul Bortigului Avenul Bortigului

  Padis, Apuseni

    Avenul Bortigului, monument al naturii, este o arie protejata, o rezervatie naturala de tip speologic, situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa, pe creasta de cumpana dintre Valea Galbena si Bazinul...

»  Unitati favorite
Compara Share