Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Pestera Neagra de la Barsa Pestera Neagra de la Barsa

  Padis, Apuseni

    In complexul Padis - Cetatile Ponorului, in depresiunea inchisa Groapa de la Barsa se afla o pestera interesanta si anume Pestera Neagra. Pestera, cunoscuta de localnici si sub numele de Huda de sub Cuculeul de Fier, a fost...

 • Defileul Crisului Repede Defileul Crisului Repede

  Suncuius, Crisana

    Crisul Repede are o lungime de 209 km din care 139 km pe teritoriul Romaniei. Acesta izvoraste din regiunea colinara  a Muntilor Apuseni, mai exact din apropierea localitatii Izvorul Crisului - depresiunea Huedinului de la o...

 • Poiana Florilor Poiana Florilor

  Padis, Apuseni

                    Poiana Florilor este o arie protejata de interes national, o rezervatie naturala de tip mixt, inclusa in Rezervatia naturala Padis. Cu o suprafata de 1 ha,...

»  Unitati favorite
Compara Share