Biserica de lemn din Remeti

Biserica de lemn din Remeti

Remeti, jud. Bihor


Remeti este un sat in comuna Bulz, judetul Bihor, Transilvania, Romania.Obiective turistice:•    Rezervatia naturala „Valea Iadei cu Syringa josichaea” (2,0 ha).
•    Biserica de lemn din Remeti

 

Biserica de lemn din RemetiBiserica de lemn din Remeti, comuna Bulz, judetul Bihor dateaza din secolul XIX. Lacasul are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” (8 noiembrie).


Istoric:


1877 - edificarea bisericii la staruintele prim- coratorului Ioan Toda. Exista o inscriptie pe iconostas care atesta acest lucru.


1879 – este realizata pictura care este o pictura naiva, populara de catre Dionisiu Iuga.
Dionisie Iuga din Nicula a fost un zugrav itinerant de biserici si iconar, care a lucrat in mai multe judete din Transilvania si care a realizat, intre altele, pictura bisericilor de lemn din: Valea Crisului (1876) si Hotar, Bihor (1881-1883), Lozna, Salaj, Bucea (1880) si Nadasu, Cluj (1890), Sulighete, Hunedoara (1890), Valea Chioarului si Botiza, Maramures (1899), Poarta (Mures) (1900).
 Viziteaza cu familia sau prietenii Biserica de lemn din Remeti! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Remeti.

Imagini pentru Biserica de lemn din Remeti

Alte obiective din judetul Bihor

 • Pestera Micula Pestera Micula

  Giulesti de Bihor, Apuseni

    Pestera lui Micula (monument al naturii) este o arie protejata, o rezervatie naturala de tip speologic, situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa, satul Giulesti. Pestera Micula a fost descoperita...

 • Poiana Ponor Poiana Ponor

  Padis, Apuseni

    In Muntii Apuseni, inconjurata de culmi inalte si partial impadurite se gaseste o depresiune inchisa numita Poiana Ponor, singura polie din Romania (are atat alimentarea cat si drenajul subteran pe canale carstice). Faptul cel mai...

 • Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului

  Calacea, Banat

    Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Calacea are hramul Adormirea Maicii Domnului. Stilul arhitectural al bisericii e tip corabie, specific ardelenesc. In anul 1862 a fost construit turnul iar corpul bisericii este...

»  Unitati favorite
Compara Share