Gradina zoologica

Gradina zoologica

Brasov, jud. Brasov

Gradina Zoologica din Brasov, cu o suprafata de aproximativ 10 hectare, a fost infiintata in anul 1960 si este amplasata in partea de sud-est a orasului, in cartierul Noua, in mijlocul unei paduri. Fiind amenajata la un standard ridicat, Gradina Zoologica are in cadrul sau numeroase exemplare din circa 58 de specii. Astfel, aceasta detine specii de reptile, pasari si mamifere.
Datorita amplasarii sale in mijlocul padurii, Gradina Zoologica este locul prielnic pentru plimbari pe alei sau in jurul lacului cu lebede, gâște și rate.
Intre speciile de pasari gazduite de Gradina Zoologica din Brasov se numara rata muta, gâsca domestica, lebada neagra, turturica, prepelița, barza europeana și multe altele. De asemenea, putem aminti paunul, fazanul argintiu, uliul porumbar, soimul de iarna, papagali rosela, etc.
Gradina Zoologica din Brașov adaposteste si câteva specii de reptile, cei mai interesanti fiind șerpii boa și pitonul tigrat. Tot in acest sector se pot admira broaște testoase de apa si de uscat.
Intre animalele care pot fi vazute in cadrul Gradinii Zoologice din Brasov se remarca cele de talie mare ca ursul brun, cerbul carpatin, cerbul lopatar și lupul cenusiu. Cei mai multi vizitatori se opresc sa vada animalele exotice ca vulpea polara, jaguarul sau leul. Sectorul cel mai amuzant este fara indoiala cel destinat maimutelor unde pot fi vazuti babuini și babuini imperiali. Trebuie spus ca Gradina are și specii comune, cum sunt magarii, caii și poneii, foarte admirati de copii.
Marea diversitate de animale dar si spatiul in care este amenajata, in mijlocul padurii, sunt unele din motivele pentru care merita vizitata Gradina Zoologica din Brasov.Viziteaza cu familia sau prietenii Gradina zoologica! Alege una din ofertele de cazare pensiuni, vile, hoteluri de pe site-ul nostru la sectiunea cazare Brasov.

Imagini pentru Gradina zoologica

Alte obiective din judetul Brasov

 • Patinoarul Olimpic Patinoarul Olimpic

  Brasov, Depresiunea Brasovului

  Patinoarul face parte din infrastructura necesara Festivalului Olimpic al Tineretului European – FOTE 2013 si a fost inaugurat in luna februarie 2010. In luna octombrie 2010, patinoarul a fost omologat pentru competitii internationale pe...

 • Muntele Tampa Muntele Tampa

  Brasov, Depresiunea Brasovului

  Muntele Tampa se inalta in mijlocul municipiului Brasov si are o inaltime de 960 m fata de nivelului marii. Ridicandu-se cu cca. 400 m deasupra Brasovului, muntele a adus orasului denumirea, consacrata, de „orasul de la poalele Tampei....

 • Piata Sfatului Piata Sfatului

  Brasov, Depresiunea Brasovului

  Piata Sfatului din municipiul Brasov, amplasata In centrul vechi, reprezinta cel mai important si cel mai cunoscut obiectiv turistic al orasului. De asemenea, Piata Sfatului din Brasov reprezinta punctul de plecare spre numeroase alte obiective...

»  Unitati favorite
Compara Share